Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARILA VIŠE OSOBA

Bečka policija traži ženu s Balkana: Prevarantkinja 'pecala' ljude svojom tužnom pričom i uzimala im novac

Prevarantica s Balkana
Landespolizeidirektion Wien
03.05.2024.
u 08:13

Bečka policija je apelirala na građane da ako postoje svjedoci koji su vidjeli osumnjičenu ili imaju bilo kakvu informaciju, da im se jave.

Bečka policija intenzivno traga za nepoznatom ženom s Balkana, koja je prevarila više osoba i uzela im novac. Ova strankinja je, kako pišu austrijski mediji, prilazila ljudima i pričala im svoju "tužnu priču" i tako im uzimala novac.

Ona je 19. ožujka u jednoj od bečkih ulici prišla ženi i rekla kako duguje novac "zelenašima" koji joj prijete. Žena se "upecala" na njenu priču i otišla do najbližeg bankomata, podigla novac i dala joj. Vjeruje se da ovo nije jedini slučaj i da je žena na sličan način prevarila još ljudi, prenosi Blic.

Žena koju su uhitili u listopadu prošle godine ispričala je policiji da postoji organizirana grupa koja primorava žene iz Srbije, BiH, Bugarske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije i Albanije da rade za njih. "Članovi bande znaju sve o žrtvama, a osobe koje čine zločin su veoma pametne i dobro opremljene. Tjeraju žene da rade pod prinudom. One se uglavnom bave krađom, prostitucijom, prosjačenjem, dilanjem droge", ispričala je ona.

Kada jedna osoba s kojom radi bude uhićena, oni odmah pronalaze novu žrtvu, bez obzira na to je li u zemlji rođenja ili inozemstvu. Bečka policija je apelirala na građane da ako postoje svjedoci koji su vidjeli osumnjičenu ili imaju bilo kakvu informaciju, da im se jave.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo će biti novo središte Zagreba 2026.: Pogledajte kako napreduju 80 mil. € vrijedni radovi

Prevarantica s Balkana
1/39

Komentara 3

Avatar marlony
marlony
08:33 03.05.2024.

Uskoro nam dolaze sa istoka na sezonu kriminalke koje glume da su gluhonijeme i skupljaju "donacije" dok ih njihov šef krimos promatra sa pristojne udaljenosti.

FD
franjo.durinic
09:13 03.05.2024.

Ista Benčićka

ŠI
Šiba
12:03 03.05.2024.

Ako nemaš novaca za dat makar plati kavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije